Μεμβράνες ηλιοπροστασίας από την SunControl

Οι αντηλιακές μεμβράνες διατίθενται σε μία πλούσια γκάμα και είναι προορισμένες να μειώνουν τη ζέστη και την αντηλιά που διαπερνά ένα τζάμι καθώς και να αφήνουν έξω απ’ αυτό την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία.

Μια ειδική κατηγορία μεμβρανών που είναι σχεδόν απόλυτα διάφανες, προορίζονται για βιτρίνες καταστημάτων ή προθήκες εκθέσεων, ώστε να είναι πλήρως ορατές, ενώ παράλληλα να προστατεύουν εκθέματα, επισκέπτες και εργαζόμενους, από την ηλιακή ακτινοβολία και τη ζέστη.

Είτε είναι απορροφητικές – φιμέ ( 15 τύποι ) είτε ανακλαστικές – καθρεπτίζουσες ( 13 τύποι ) έχουν ένα βασικό σκοπό: Να μετατρέψουν το εκτεθειμένο στον ήλιο, ενεργοβόρο τζάμι, σε ισχυρό παράγοντα ηλιοπροστασίας και οικονομίας.

Με τη χρήση της κατάλληλης μεμβράνης και ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου μας, μπορούμε να περιορίσουμε στο βαθμό που επιθυμούμε, την έντονη ηλιοφάνεια, την αντηλιά, την ζέστη και το πόσο ορατοί θέλουμε να είμαστε από έξω.

Η ποικιλία των χρωματικών επιλογών που μας προσφέρει αυτή η σειρά προϊόντων, μας δίνει την δυνατότητα να προσαρμόσουμε και αισθητικά την απόχρωση που θα θέλαμε να έχουν τα τζάμια, με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου μας, ή με την όλη όψη του κτιρίου εξωτερικά.

Η διαβάθμιση των αποχρώσεων που ξεκινούν από το ανοιχτό γκρι και φθάνουν ως το έντονο σκούρο φιμέ (σχεδόν μαύρο), μας επιτρέπει να σκιάσουμε τα τζάμια ενός κτιρίου ή ενός οχήματος, έτσι ώστε να μη χρειασθούμε πρόσθετο εξοπλισμό και βέβαια διατηρώντας πάντα το πλεονέκτημα, εμείς να βλέπουμε ανεμπόδιστα προς τα έξω.

Και αυτή η κατηγορία μεμβρανών διαθέτει αντιχαρακτική επίστρωση, προστατεύει από κινδύνους τραυματισμών διότι συγκρατεί τα θραύσματα, απορρίπτει ολοκληρωτικά την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία και προσφέρει με την χρήση της, άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα.

ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
(Συνθήκες Θερμοκρασίας)
Ανακλώμενη10%
Απορροφώμενη8%
Διερχόμενη82%
ΥΠΕΡΙΩΔΗΣ (UV) ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
Απόρριψη 95%
ΟΠΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
(Συνθήκες Ορατότητος)
Διέλευση ορατού φωτός93%
Συντελεστής σκίασης0,94
Μείωση αντηλιάς